Voor een afspraak, bel 06 46 57 51 78

Medische pigmentatie

 

Alopecia Areata

Bij Alopecia Areata, ook een auto-immuunziekte, maakt het lichaam antistoffen tegen de eigen haren: men wordt (plaatselijk) kaal.

Medische pigmentatie/camouflage biedt hier uitkomst: er kunnen weer wenkbrauwen gemaakt worden, met een zeer natuurlijk uitziende haartjestechniek!

De wimperhaartjes kunnen gesuggereerd worden door een eyeliner, en nog mooier, een smudgy-eyeliner te plaatsen. Een smudgy-eyeliner is een eyeliner met een oogschaduw effect daarboven. Zou men alleen een eyeliner plaatsen, wordt door de strakke lijn juist het gebrek aan haartjes duidelijker!

Alopecia Areata voor de behandeling
Alopecia Areata behandeld met permanente make-up

Vitiligo

Als gevolg van Vitiligo kunnen lichte plekken op uw huid ontstaan. Lichte plekjes kunnen mooi gepigmenteerd worden, zodat ze minder opvallen. Daarbij geldt: hoe donkerder uw huidskleur, des te mooier het resultaat. Voordat wij overgaan tot behandeling moet uw huid minstens drie jaar stabiel zijn.

vitilligio voor de behandeling
vitilligio behandeld

Littekens

Verschillende soorten littekens kunnen door pigmentatie worden gecamoufleerd. Bijvoorbeeld:

  • Littekens bij het oor als gevolg van een facelift
  • Littekens als gevolg van een diepe schaafwond, waarbij het pigment is verstoord
  • Brandwonden
  • Witte pigmentvlekken in de hals of borst

Tepelhofpigmentatie

In een aantal situaties kan een tepelhofreconstructie wenselijk zijn. Bijvoorbeeld na een borstvergroting of -verkleining, een borstlift of na een geheel of gedeeltelijke amputatie van de borsten als gevolg van borstkanker.

Door middel van tepelhofpigmentatie creëren wij een nieuwe tepelhof en corrigeren wij eventuele littekens. Tevens is het mogelijk de kleur van uw tepelhof te intensiveren.

tepelhofpigmentatie

Haartransplantatie

Heeft u een litteken op uw achterhoofd als gevolg van een haartransplantatie? Ook deze kunnen wij door middel van pigmentatie mooi wegwerken.

haartransplantatie
haartransplantatie na een pmu behandeling

Hazenlip

Hoewel een hazenlip meestal operationeel wordt hersteld, krijgt de bovenlip niet altijd de gewenste, natuurlijke vorm. Door pigmentatie kan de lip weer symmetrisch worden gemaakt. Indien gewenst kunnen wij ook de natuurlijke kleur van uw lippen iets bijwerken.

Maak nu een afspraak